Önskan att uppleva Sverige

Resa

Sveriges häftigaste fiskevatten

Fiske med allt det har att erbjuda är något som intresserar gamla som unga. En fisketur kan bjuda på avkoppling vackra naturupplevelser blandat med spänning. Här är några tips för dig som letar nya fiskevatten!

Käringberget

Här flyter bland annat den södra delen av Lögdeälven och här hittar du både öring och lax. Här lämpar sig främst flugfiske. Här kommer du hitta vackra vattendrag, men de kan ofta vara svåra att fiska i vilket har dragit till sig duktiga sportfiskare. Man har även en hel del put and take-vatten, vilket innebär inplanterad fisk, detta kan lämpa sig för den som letar lite enklare fiske. I dessa vatten finns fiskar allt från under kilot till fem kilo och det har lockat till sig allt från amatörer till mer erfarna fiskare.

Malingsbo-Kloten

Malingsbo-kloten har sedan 70-talet var ett riktigt populärt turistmål. Här ligger Ekopark Malingsbo, ett friluftsområde i Bergslagens skogar som blivit väldigt populärt bland familjer. Här hittar du flera put and take-vatten med både regnbåge och öring. Malingsbo-kloten är ett av Sveriges största fiskeområden där man säljer upp till 8000 fiskekort per år. Dessutom ligger det bara 2 timmar från Stockholm vilket lockar många som vill komma ifrån storstaden för en stund.

Mörrum

Mörrum har kommit till att bli känt bland fiskare och har tiotusentals besökare per år! Fiskare från hela världen reser hit för kronlaxfisket, här hittar man laxar som kan väga över 18 kilo, men även fina öringar. Mörrum erbjuder även en sträcka på 7 kilometer efter mörrumsån där man fångat lax sedan 40-talet. Stället har blivit väldigt populärt bland både erfarna och amatörer då det finns något för alla. Är man ny till fiske så finns det fiskekurser för nybörjare.

Abmoälven

En bit ovanför Arvidsjaur ligger Abmoälven som sträcker sig nio kilometer och ansluter sig till piteälven. Abmoälven har blivit känd bland erfarna flugfiskare som både vill fiska och njuta av den vackra naturen som erbjuds. Större delen av älven går nära vägen så den är inte speciellt svår att ta sig till. Det är ganska stor variation på vattnet vilket gör att man både kan fiska i lugnt och forsande vatten, vilket uppskattas av många. Majoriteten av de som kommer hit brukar vara ute efter harr och öring, men det är inga problem att fiska varken abborre, gädda eller sik. Ett plus här är att du inte måste ha båt, du har goda chanser till bra fiske från stranden.