Önskan att uppleva Sverige

Resa

Att besöka Halmstad

Det finns mycket att uppleva i vårt avlånga land och Halmstad är en av dessa ställen som bör få ett besök någon gång. Belägen i södra Halland och ligger ungefär en och en halv timme från Göteborg och en timme från Helsingborg.

Bor man i andra delar av Sverige och vill göra ett besök i Halmstad så finns det fina flygförbindelser mellan flertalet flygplatser från Luleå och Umeå i norr som gör att man enkelt kan ta sig till Hallands pärla. Vad finns det då att uppleva i Halmstad? Ja, är man intresserad av konst så hittar man konsthallen belägen i Stadsbiblioteket med ett antal utställningar varje år.

Havsbad är något som finns flertalet att välja bland där Tylösand kanske är den mest kända. Vill man inte trängas där så kan man med fördel välja Frösakull som ligger granne med Tylösand. En fyra kilometer lång strand och betydligt mindre besökare än andra stränder kring Halmstad. Ett måste för den badsugne kommande sommar kanske.

Det händer alltid något i Halmstad och inför er resa till staden så kan det vara bra att kolla upp vilka evenemang som är aktuella innan ni åker iväg. Det kan vara biljetter som bör bokas i förväg. Det kan även vara bra att ha koll på var i Halmstad som det händer så man snabbt hittar rätt plats. Vi hoppas att ni kommer att trivas på er resa till Halmstad.