Önskan att uppleva Sverige

Resa

Sveriges bästa skidorter

Vintern kommer smygande fram och innan vi vet ordet av kommer snö täcka stora delar av landet. För de som verkligen ser fram emot detta har säkert vintersporter och aktiviteter något med saken att göra. Här tänkte vi ta en snabb titt på några av de bästa skidorterna i Sverige i ingen speciell ordning.

Åre

Åre är en stor favorit bland många skidåkare i Sverige och turister från utlandet. Här kan man utforska en sammanlagd längd på 101 km spridd över 90 olika pister. Populariteten betyder dock är man bör vara ute i god tid med bokningar då hotellrum tenderar att fyllas upp ganska snabbt. Har man aldrig varit till Åre tidigare är det verkligen på tiden. Sväng in på sajten Skistar och leta upp ett lämpligt paket.

Idre fjäll

Idre fjäll är en perfekt skidort för familjen som ligger i norra delen av Dalarna. I år kommer man att fira 50 år som skidort och med backar i alla fyra väderstreck kan man alltid hitta en bra backe under alla tiderna på dagen. Med riktigt bra barnbackar är detta ett utmärkt val för barn som precis börjar lära sig skidåkning.

Kittelfjäll

Kittelfjäll är en av de häftigare bergen i har i Sverige och erbjuder några av de tuffaste utförsåkningsmöjligheterna för de som verkligen gillar offpist. Bergets många raviner har också skapat naturliga halfpipes som lockar många åkare. Och på grund av sitt läge har området kanske fler lössnödagar än nästan någon annan plats i hela Skandinavien.

Funäsfjällen

Funäsfjällen ligger i Härjedalen och erbjuder fantastisk möjligheter både för de som gillar utförsåkning och längdåkning. Ett av de mest varierande skidområdena i Sverige och ett snabbt växande intresse för orten har kunnat ses de senaste åren. Väl värt ett besök om man aldrig varit där tidigare.